UE: Gazul iranian nu este necesar pentru asigurarea viabilităţii proiectului Nabucco

Gazele naturale de provenienţă iraniană nu sunt necesare sau căutate pentru asigurarea viabilităţii proiectului Nabucco, care vizează construcţia unui gazoduct între Turcia şi Europa Centrală, a declarat, marţi, Ferran Taradellas Espuny, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

1 afișare
Imaginea articolului UE: Gazul iranian nu este necesar pentru asigurarea viabilităţii proiectului Nabucco

UE: Gazul iranian nu este necesar pentru asigurarea viabilităţii proiectului Nabucco

"Pentru realizarea proiectului Nabucco, gazele iraniene nu sunt nici necesare, nici căutate. Dispunem de o cantitate suficient de mare de gaze naturale provenind din regiunea Mării Caspice, fără a lua în considerare Rusia, şi nici Iran", a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, la o conferinţă de presă, adăugând că rolul viitor al Iranului în relaţia cu UE trebuie evaluat de guvernele europene.

Turcia a semnat un contract în domeniul energiei cu Iranul, însă unele ţări UE au adoptat o poziţie refractară faţă de statul musulman, Iranul fiind ţinta unor sancţiuni propuse de Organizaţia Naţiunilor Unite cu privire la programul nuclear pe care îl dezvoltă.

Proiectul Nabucco, considerat important pentru diversificarea furnizorilor de gaze ai Europei, este deţinut de un consorţiu format din compania austriacă OMV, grupul ungar MOL, operatorul Botas din Turcia, precum şi companiile Bulgargaz şi Transgaz, din Bulgaria şi România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici