UE: Producătorii de vin vor primi subvenţii suplimentare de 510 milioane euro

Producătorii de vin din Uniunea Europeană, inclusiv cei din România, vor primi subvenţii suplimentare în sumă totală de 510 milioane de euro, pentru îmbunătăţirea calităţii, astfel încât să poată concura cu Statele Unite, Australia şi Africa de Sud.

3 afișări
Imaginea articolului UE: Producătorii de vin vor primi subvenţii suplimentare de 510 milioane euro

UE: Producătorii de vin vor primi subvenţii suplimentare de 510 milioane euro

Din totalul de 510 milioane de euro, Spania va primi 162 de milioane de euro, Franţa 111 milioane de euro şi Italia 101 milioane de euro, transmite Bloomberg.com.

Celelalte state care vor primi subvenţii sunt Portugalia, Romania, Bulgaria, Germania, Ungaria, Cehia, Grecia, Austria, Slovenia, Cipru, Slovacia, Malta şi Luxemburg.

Producătorii din aceste state vor primi sprijin, în anul comercial 2007-2008, care a început în luna august, pentru schimbarea soiurilor vinurilor, relocarea culturilor de viţă-de-vie şi îmbunătăţirea tehnicilor de cultivare.

Valoarea totală a subvenţiilor acordate de UE după 1999 ajunge astfel la trei miliarde de euro, iar suplimentarea ajutoarelor are loc în contextul reformei politicii agricole comune, propusă de Comisia Europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici