Un angajat din Australia a primit de peste 100 de ori salariul său ca urmare a unei erori bancare. Suma uriaşă cu care s-a trezit în cont

Un angajat din Australia a primit de peste 100 de ori salariul pe care îl încasa ca urmare a unui punct aşezat greşit de către angajaţii unei bănci. Acesta trebuia să încaseze suma de 4.921,76 de dolari australieni, dar la interogarea soldului şi-a găsit în cont 492.176 de dolari, relatează BBC.

1720 afișări
Imaginea articolului Un angajat din Australia a primit de peste 100 de ori salariul său ca urmare a unei erori bancare. Suma uriaşă cu care s-a trezit în cont

Un angajat din Australia a primit de peste 100 de ori salariul său ca urmare a unei erori bancare. Suma uriaşă cu care s-a trezit în cont

Din rapoartele întocmite de auditorul general al Teritoriului de Nord Australian, reiese că ar fi vorba despre două erori umane - pe de o parte introducerea incorectă a datelor, iar pe de altă parte eşecul de a face faţă unei alerte generate de sistem.

De asemenea, BBC precizează că angajatul, situat într-o zonă îndepărtată a Teritoriului Nord-Australian, a rezistat tentaţiei de a păstra banii şi i-a returnat băncii.

Auditorul general a precizat că rambursarea s-a făcut după patru săptămâni, însă s-ar fi putut produce mai devreme, dacă muncitorul nu ar fi locuit într-o zonă îndepărtată şi nu ar fi trebuit să călătorească până la bancă.

Cazul înregistrat nu este unul singular, aceasta fiind una dintre cele 743 de plăţi excedentare efectuate de departamentele guvernamentale din Teritoriul Nordic între iulie 2017 şi ianuarie 2018, iar dintre acestea, 767.000 de dolari nu au mai fost returnaţi până la sfârşitul lunii ianuarie, arată rapoartele prezentate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici