Un fost agent secret al Mossad-ului descrie circuitul banilor folosiţi de Hamas

Uzi Shaya, fost agent Shin Bet şi Mossad, colaborează astăzi cu guvernul de la Tel Aviv pentru a reduce finanţarea teroriştilor.

643 afișări
Imaginea articolului Un fost agent secret al Mossad-ului descrie circuitul banilor folosiţi de Hamas

Un fost agent secret al Mossad-ului descris circuitul banilor folosiţi de Hamas

Liderii israelieni ştiu că, pentru a eradica Hamas, utilizarea forţei militare nu este suficientă. „Trebuie să ţintăm aparatul său financiar”, spune Uzi Shaya, un fost om de la Shin Bet şi Mossad, care colaborează astăzi cu guvernul israelian pentru a demonta imperiul financiar Hamas şi Hezbollah.

„În total, în Gaza ajung în jur de 2,6 miliarde într-un an, dar aproape nimic nu ajunge la populaţie. Există un şomaj mare, salariul mediu al unui palestinian din Fâşie este de 300 de dolari pe lună”, explică fostul agent pentru Corriere.it.

El explică circuitul banilor. „Mulţi vin din Liban şi trec şi prin Malaezia. Dar, adevăratul centru financiar al teroriştilor este Istanbul, de acolo afacerile sunt gestionate cu mare uşurinţă datorită bunelor relaţii cu guvernul şi cu companiile turceşti. Numim toate acestea „portofelul secret al Hamas”, care se extinde aproape peste tot. Acest sistem este cel care trebuie lovit”.

„În 2021, după multe solicitări, am reuşit să închidem un cont la Unicredit care a fost folosit pentru spălarea banilor”, afirmă acesta. El cere tuturor guvernelor democratice să monitorizeze unde ajung banii, inclusiv conturi ale ONG-urilor.

Când războiul se va termina „vor fi multe resurse care vor ajunge pentru a reconstrui Gaza şi a ajuta populaţia. Va trebui să existe controale majore”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici