Un inginer Tesla a fost atacat de un robot. Cum a reacţionat Elon Musk

Accidentul a avut loc în 2021, în Texas, dar ştirea a fost furnizată abia acum.

2972 afișări
Imaginea articolului Un inginer Tesla a fost atacat de un robot. Cum a reacţionat Elon Musk

Un inginer Tesla a fost atacat de un robot. Cum a reacţionat Elon Musk

Un robot a atacat un inginer Tesla în urmă cu doi ani, rănindu-l. S-a întâmplat în Giga Texas din Austin, o fabrică uriaşă în care compania lui Elon Musk îşi propune să construiască o maşină electrică care să coste mai puţin de 25.000 de dolari.

Incidentul, raportat de agenţia de ştiri tehnologice The Information şi preluat de diverse surse mass-media, a dat naşte unor scenarii alarmante şi sună ca un avertisment despre cum ar putea arăta viitorul odată cu utilizarea în creştere a roboţilor în producţia industrială.

La Giga Texas, muncitorul a început să lucreze la trei roboţi, dar nu a observat că doar doi au fost opriţi, a raportat The Information, citând doi martori anonimi.

Al treilea robot a continuat să se mişte şi „l-a prins pe inginer de o suprafaţă, împingându-i ghearele în corp şi dându-i sângele la spate şi din braţ”, a precizat sursa. Abia după ce un alt muncitor a apăsat butonul de oprire de urgenţă, victima a reuşit să se elibereze de strânsoarea robotului.

Elon Musk interpretează ceea ce s-a întâmplat şi a comentat pe X: „O accidentare de acum doi ani, din cauza unui simplu braţ robotizat industrial găsit în toate fabricile”.

Accidentarea inginerului este descrisă drept „tăietură”, iar Tesla mai aminteşte că angajatul nu a avut nevoie de nicio zi de absenţă de la serviciu.

Se pune însă problema managementului siguranţei, în condiţiile în care uzina Giga Texas are o rată a accidentelor mai mare decât media industriei: un muncitor din 26, faţă de un muncitor din 38 în alte mari fabrici de automobile din SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici