Video Un IT-st, despre IMM Invest, nefuncţional de o săptămână: Mi-e greu să cred că site-ul ar putea fi accesat de 4 milioane de oameni

  • Realizarea unui site precum cel al programului guvernamental IMM Invest necesită cunoştinţe medii în IT
  • Site-ul www.imminvest.ro, aşteptat de zeci de mii de antreprenori, este nefuncţional de mai bine de o săptămână
  • Autorităţile spun tot testează platforma
5271 afișări

Ai nevoie de cunoştinţe medii de IT şi trebuie să urmezi paşii dintr-un tutorial de pe Youtube. Aceasta este reţeta-minune pentru crearea unui portal precum cel al programului guvernamental IMM Invest, pe care statul nu reuşeşte să îl pornească de mai bine de o săptămână, spun specialiştii în IT. Mai mult, ministrul Finanţelor Florin Cîţu a spus că se fac teste pentru că, în prima oră de la relansare, vor fi 4 milioane de oameni care vor accesa site-ul.

În condiţiile în care toate site-urile din România au un trafic de circa 10 milioane de utilizatori unici în 24 de ore, am întrebat un specialist IT cum se justifică aceste temeri ale guvernanţilor.

„În momentul în care, spre exemplu tu primeşti cinci adrese IP, cinci adrese de internet, tu poţi ieşi pe toate 5, ceea ce site-ul respectiv, IMM Invest, nu va vedea că vii dintr-o singură adresă. Solicitarea utilizatorului final către site-ul IMM Invest, nu va fi una. Vor fi cinci”, spune Alex Ionescu, specialist în IT.

„Poate fi accesat de 4 milioane? Şi da şi nu. Mi-e greu să cred că se va realiza chestia asta la noi”, adaugă specialistul. 

IMM Invest este un program gestionat de Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri prin care antreprenorii pot obţine credite de la bănci garantate de stat pentru a trece cu bine prin această perioadă. Programul are un buget de 15 miliarde de lei, dar banii nu pot fi accesaţi pentru că nu s-a trecut de primul pas: înscrierea pe site.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici