Un magnat bulgar a sustras 50 de milioane de euro din cel mai mare fond de pensii din ţară

Magnatul bulgar Ivo Prokopiev a sustras până la 100 de milioane de leva (50 milioane euro) din cel mai mare fond privat de pensii din Bulgaria, Doverie, potrivit Comisiei de Supraveghere Financiară din această ţară.

256 afișări
Imaginea articolului Un magnat bulgar a sustras 50 de milioane de euro din cel mai mare fond de pensii din ţară

Un magnat bulgar a sustras 50 de milioane de euro din cel mai mare fond de pensii din ţară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comisia confirmă astfel informaţiile publicate de agenţia de presă BGNES, care a investigat recent acest caz, transmite Novinite.

Prokopiev, care are o participaţie de 51% la Economedia, deţinătoare a jurnalului Capital şi a portalului Dnevnik, a sustras în ultimii trei ani aproape 100 de milioane de leva de la Doverie, potrivit investigaţiei.

Omul de afaceri ar fi recurs la o serie de artificii de investiţii, cum ar fi emisiunile mari de obligaţiuni, urmate de transferul datoriilor către companii fără active.

Alfa Finance Holding, grup industrial şi financiar condus de Prokopiev, a respins cu vehemenţă acuzaţiile.

Compania susţine într-un comunicat că este vorba despre o campanie dusă împotriva Alfa Finance Holding şi a lui Ivo Prokopiev, din cauza politicii editoriale independente a publicaţiilor Capital şi Dnevnik.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici