Un miliardar chinez vinovat de corupţie încearcă din închisoare să preia controlul companiei fondate

Miliardarul Huang Guangyu, considerat unul dintre cei mai bogaţi oameni din China, care execută o condamnare la 14 ani de închisoare pentru corupţie, încearcă să preia controlul asupra retailerului de electronice Gome Electrical Appliances Holdings, al doilea ca mărime din China, pe care l-a fondat.

28 afișări
Imaginea articolului Un miliardar chinez vinovat de corupţie încearcă din închisoare să preia controlul companiei fondate

Un miliardar chinez vinovat de corupţie încearcă din închisoare să preia controlul companiei fondate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pentru majorarea participaţiei, Huang vrea să cedeze companiei 400 de magazine păstrate în proprietatea sa la listarea companiei la bursa din Hong Hong, în 2004, a declarat Zou Xiaochun, avocat corporatist care îl reprezintă pe Huang, transmite Bloomberg.

Preluarea acestor magazine ar majora numărul de unităţi ale Gome cu circa jumătate.

În prezent, Huang deţine o participaţie de 36% la Gome. El a demisionat din conducerea Gome după arestarea sa şi a fost dat în judecată de către companie.

Sunning Appliance, liderul pieţei de profil din China, deţine 1.075 de magazine, comparativ cu 740 în cazul Gome.

Într-un clasament din 2008 efectuat de Forbes Asia, Huang se afla pe poziţia a doua în topul celor mai bogaţi oameni din China, cu o avere de 2,7 miliarde de dolari.

Într-un alt clasament efectuat în acelaşi an de Hurun Report, Huang era pe primul loc, cu o avere de 6,3 miliarde de dolari.

Huang, fiu de ţăran, a renunţat la studii la 16 ani pentru a merge din provincia Guangdong, din sudul Chinei, la Beijing, împreună cu fratele său.

Cei doi au început să vândă aparatură electronică şi au fondat Gome Group în 1987.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici