Un nou salt pentru indicii ROBOR la 6,9 şi 12 luni

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobânda variabilă, a rămas stabil miercuri, la 2,93%, dar indicii la 6, 9 şi 12 luni au înregistrat creşteri, arată datele BNR.

1121 afișări
Imaginea articolului Un nou salt pentru indicii ROBOR la 6,9 şi 12 luni

Un nou salt pentru indicii ROBOR la 6,9 şi 12 luni

Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândã variabilã, a crescut la 3,07%, de la 3,04%, iar indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintã rata dobânzii plãtitã la creditele în lei atrase de cãtre bãncile comerciale de la alte bãnci comerciale pentru o perioadã de nouã luni a crescut la 3,12%, de la 3,09%.

Indicele ROBOR la 12 luni a crescut la 3,17%, de la 3,14%.

ROBOR reprezintã rata medie a dobânzii la care bancile româneşti se împrumutã între ele în lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici