Un primar american doreşte să ofere Bitcoin cetăţenilor. Le pune însă o condiţie

  • Primarul din Cool Valley (Missouri) „pariază” pe creşterea criptomonedelor.
  • Despre Bitcoin, edilul spune că „cea mai bună soluţie pentru a satisface nevoile de bază ale oamenilor”.
1730 afișări
Imaginea articolului Un primar american doreşte să ofere Bitcoin cetăţenilor. Le pune însă o condiţie

Jayson Stewart, primarul oraşului Cool Valley, un orăşel cu puţin peste 1.100 de suflete din Missouri (SUA), este foarte interesat de stabilitatea financiară a concetăţenilor săi.

În acelaşi timp, este un mare fan al Bitcoin, regina criptomonedelor, care a revenit şi a depăşit 50.000 de dolari pentru prima dată din luna mai.

„Este ca aurul digital - a spus el radiodifuzorului local Ksdk săptămâna trecută -. Am prieteni ale căror vieţi s-au schimbat complet, trecând de la un loc de muncă normal de la 9:00 la 17:00 la o avere de peste 80 de milioane de dolari în doar câţiva ani”.

De aici şi o idee pe cât de bizară, pe atât de interesantă: aceea de a dona Bitcoin rezidenţilor din municipalitate, în speranţa că moneda virtuală va creşte în continuare în valoare.

„Aş dori să văd ca fiecare familie din oraşul meu să primească o anumită sumă în Bitcoin - a spus el - fie că este vorba de 500 sau 1.000 de dolari”.

Stewart intenţionează să doneze criptomoneda, dar şi să împiedice accesul beneficiarilor la avere timp de cel puţin „cinci ani”.

Motivul?: „Dacă cineva îşi vinde Bitcoin-urile doar pentru a plăti rata maşinii, atunci dacă criptomoneda ajunge la 500.000 de dolari, va regreta cu adevărat”. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici