UPDATE: Videanu o schimbă pe cumnata Ancăi Boagiu din CA al Transelectrica, în aceeaşi zi cu numirea

(modifică titlul şi leadul, adaugă informaţii legate de Carmen Boagiu şi Florin Mârza, noul membru CA al Transelectrica, în paragrafele 2, 5-8)

79 afișări

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a emis luni ordinul de numire a consilierului său Florin Mârza ca membru al Consiliului de Administraţie (CA) al Transelectrica, în locul lui Carmen Boagiu, aleasă de adunarea generală a acţionarilor, tot luni, în componenţa Consiliului.

Carmen Boagiu este cumnata fostului ministru al Integrării Europene, Anca Boagiu

"Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a emis ordinul de numire a domnului Florin Mârza în Consiliul de Administraţie al Transelectrica în locul doamnei Carmen Boagiu", se arată într-un comunicat al instituţiei, care nu oferă nicio explicaţie.

Adunarea generală a acţionarilor a aprobat luni componenţa CA al companiei, printre noii membrii fiind şi Carmen Boagiu. Din Consiliu au fost înlocuiţi toţi administratorii, cu excepţia lui Alexandru Săndulescu, director în Ministerul Economiei.

Carmen Boagiu a ocupat o funcţie de referent superior în Ministerul Internelor şi Reformei Administrative şi este soţia unui ofiţer din Ministerul Apărării, Cătălin Boagiu.

Mârza a fost timp de zece ani, până în 2005, şeful sucursalei din Deva a filialei de distribuţie şi furnizare a energiei Electrica Banat, companie preluată de grupul italian Enel în 2005.

În perioada 2005-2007 el a lucrat în cadrul Electrica Dobrogea, altă subsidiară locală a Enel, iar până la 1 martie 2009 a ocupat o poziţie de director în Enel România, având responsabilităţi legate de preluarea de către grupul italian a Electrica Muntenia Sud, firmă care alimentează cu energie Capitala.

De la 1 martie Mârza ocupă funcţia de consilier al lui Videanu pe probleme de energie. Totodată, Mârza este şi consilier local la Petroşani, din partea PD-L.

Printre noii membri ai CA Transelectrica aprobaţi în adunarea generală de luni mai figurează Ionuţ Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, şi Gheoghe Seculici, fost vicepremier în guvernul Tăriceanu.

Costea a fost numit recent şi preşedinte al băncii de stat Eximbank. Totodată, Costea este propus de Fondul Proprietatea, acţionar minoritar al Transelectrica, pentru un loc în Consiliul de Supraveghere al Petrom.

Ceilalţi noi membri ai CA al Translectrica sunt Cristian Ene-Corbeanu şi Elena Ianda.

De asemenea, AGA a aprobat propunerea de revocare din funcţie a membrilor CA ai filialelor Transelectrica - Smart, Formenerg şi Teletrans.

Acţionarii Transelectrica au aprobat şi bugetul de venituri şi cheltuieli pentru acest an.

Astfel, compania estimează că în 2009 va obţine un profit brut mai mare cu 22,6%, de 70 milioane de lei, comparativ cu valoarea preliminată pentru 2008, de 57 milioane de lei, şi venituri totale în urcare cu 2,4%, la 3,074 miliarde de lei.

Acţionarul majoritar al Transelectrica, Ministerul Economiei, deţine 73,6% din titluri, în timp ce Fondul Proprietatea are 13,5%.

Cele mai recente tranzacţii cu acţiunile Transelectrica au avut loc luni, la preţul de 9,65 lei pe titlu, în scădere cu 2,53%. Capitalizarea companiei este de 725,7 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici