UTI a vândut Cobra Security către grupul suedez Securitas AB

Firma Cobra Security, aparţinând grupului UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, a fost cumpărată la începutul lunii octombrie de către compania Securitas Services România, parte a grupului suedez Securitas AB, liderul mondial în domeniul serviciilor de securitate.

2049 afișări
Imaginea articolului UTI a vândut Cobra Security către grupul suedez Securitas AB

UTI a vândut Cobra Security către grupul suedez Securitas AB

Înfiinţată în anul 1992, Cobra Security furnizează soluţii complete pentru asigurarea securităţii bunurilor, valorilor şi a persoanelor.

Firma este una dintre primele societăţi de profil din România.

Cobra Security a încheiat anul 2009 cu o cifră de afaceri de 55,7 milioane lei, în creştere cu peste 10% faţă de rezultatele înregistrate cu un an în urmă, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor. Pierderile nete ale companiei au scăzut de la 1,3 milioane de lei în 2008 la 738.000 în 2009.

La sfârşitul anului trecut, firma avea aproximativ 2.770 de angajaţi. În urma vânzării, Securitas Services România deţine 99% din Cobra Security, iar 1% a fost achiziţionat de Securitas Fire Protection and Control Services, parte a aceluiaşi grup suedez.

Tiberiu Urdăreanu nu a putut fi contactat până la ora transmiterii ştirii.

Cu peste 260.000 de angajaţi în 40 de ţări din America de Nord, America Latină, Orientul Mijlociu, Europa, Asia şi Africa, Securitas este cea mai mare din domeniul serviciilor de securitate la nivel mondial.

Grupul Securitas AB a înregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 62 miliarde de coroane suedeze (circa 6,81 miliarde euro) şi un profit net de 2,11 miliarde de coroane (aproximativ 230 milioane euro).

Securitas Services România a fost înfiinţată în urma achiziţionării în anul 2007 de către Securitas AB a unui pachet de 55% din acţiunile companiei româneşti CPI Security Group. Ulterior, grupul suedez a preluat integral afacerea.

Securitas Services România are sediul central în Bucureşti, 11 filiale locale şi aproximativ 4.000 de angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici