Vacanţele pe litoralul românesc se ieftinesc cu 20% din 23 august şi cu 40-50% după 1 septembrie

  • Vacanţele de pe litoralul românesc vor fi mai ieftine cu 20%, în medie, începând cu data de 23 august
  • După 1 septembrie tarifele mai scad cu 40-50%, potrivit unui studiu al Organizaţiei Patronale Mamaia Constanţa (OPMCTA).
  • Vârful de sezon pe litoralul românesc se încheie în acest weekend.
429 afișări
Imaginea articolului Vacanţele pe litoralul românesc se ieftinesc cu 20% din 23 august şi cu 40-50% după 1 septembrie

Vacanţele de pe litoralul românesc vor fi mai ieftine cu 20%, în medie, începând cu data de 23 august, iar 1 septembrie tarifele mai scad cu 40-50%, potrivit unui studiu al Organizaţiei Patronale Mamaia Constanţa (OPMCTA).

Potrivit unui studiu al Organizaţiei Patronale Mamaia Constanţa (OPMCTA) vârful de sezon pe litoralul românesc se încheie în acest weekend.

„Din 23 august tarifele hotelurilor urmează să scadă, în medie, cu 20%, fie că este vorba de structuri de cinci stele, de patru, de trei, de două sau de o stea. Un alt prag de reduceri pe litoral va fi la 1 septembrie, când vacanţele vor fi cu 40-50% mai ieftine decât în acest moment”, se arată în studiu.

Astfel, din 23 august, o cameră dublă într-un hotel de patru stele din Mamaia va putea fi închiriată cu preţuri pornind de la 400 de lei pe noapte, un hotel de trei stele va avea tariful pe cameră începând de la 250 de lei pe noapte, iar unul de două stele, de la 220 de lei.

De la 1 septembrie, turiştii care vor să se cazeze la 4 stele în Mamaia vor plăti începând de la 242 de lei camera dublă pe noapte, la 3 stele, de la 150 de lei, iar un hotel de două stele va putea fi închiriat cu 114 lei camera pe noapte.

Reprezentanţii OPMCTA susţin că sunt hoteluri care practică chiar şi tarife mai mici, iar prin programul "Litoralul pentru toţi", care începe în septembrie, vor fi, de asemenea, tarife mai mici, însă pachetele care sunt scoase la vânzare includ sejururi de cinci nopţi.

„Tarifele mici şi vremea foarte bună care se anunţă în următoarea perioadă ne fac să credem că în următoarea lună litoralul va avea în continuare turişti. Sunt mulţi care au aşteptat aceste reduceri. Din anii trecuţi am observat că până pe data de 15 septembrie turiştii au considerat că este sezon estival şi litoralul a fost plin. Chiar şi după această dată ne aşteptăm să vină turişti care vor să evite aglomeraţia din sezon şi să profite de cele mai mici tarife din an", a declarat Anca Nedea, directorul executiv al OPMCTA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
vacanţe,
litoral,
tarife

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici