Van Rompuy convoacă o reuniune de urgenţă a liderilor UE pentru a discuta despre criza datoriilor

Preşedintele Consiliului European Herman Van Rompuy a convocat pentru luni dimineaţă o reuniune de urgenţă a oficialilor la vârf din UE pentru a discuta despre pregătirea celui de-al doilea pachet de ajutor extern pentru Grecia şi îngrijorările privind presiunile pieţelor financiare asupra Italiei.

666 afișări
Imaginea articolului Van Rompuy convoacă o reuniune de urgenţă a liderilor UE pentru a discuta despre criza datoriilor

Van Rompuy convoacă o reuniune de urgenţă a liderilor UE pentru a discuta despre criza datoriilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La reuniune au fost invitaţi preşedintele Băncii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, preşedintele Eurogroup, Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi comisarul pentru Economie şi Afaceri Monetare, Olli Rehn, au declarat surse apropiate situiaţiei pentru Reuters.

Discuţiile vor viza blocajul intervenit în proiectul privind implicarea sectorului privat într-un al doilea pachet de ajutor financiar pentru Grecia, dar şi îngrijorarea în creştere referitoare la Italia, după ce vineri a fost înregistrată o vânzare masivă de active italiene.

Întâlnirea oficialilor europeni va încerca să asigure un consens printre politicieni înainte de o întâlnire a miniştrilor de Finanţe din zona euro, programată tot pentru luni, la care urmează să se discute situaţia Greciei şi rezultatele testelor de stres din sectorul bancar european.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici