Vânzarea principalelor active ale Chrysler, amânată

Instanţa supremă de justiţie din SUA a amânat pe termen nedeterminat vânzarea principalelor active ale constructorului auto Chrysler către un consorţiu condus de grupul italian Fiat.

16 afișări
Imaginea articolului Vânzarea principalelor active ale Chrysler, amânată

Vânzarea principalelor active ale Chrysler, amânată

Decizia a fost dată după ce mai multe fonduri de pensii din statul Indiana au solicitat instanţei să amâne tranzacţia pentru a o ataca la Curtea Supremă, potrivit Reuters. Fiat a anunţat că nu se va retrage din procesul de achiziţie a activelor Chrysler.

Programul de restructurare pentru Chrysler a fost deja acceptat de instanţa cu jurisdicţie în domeniul falimentelor.

Fondurile de pensii consideră că de vânzarea activelor constructorului auto beneficiază creditorii neprivilegiaţi, iar planul de reorganizare este ilegal. În plus, Trezoreria SUA şi-a depăşit atribuţiile legale când a decis să ajute Chrysler cu fonduri destinate băncilor.

Producătorul de automobile a cerut protecţie în faţa creditorilor sub legea falimentului la sfârşitul lunii aprilie, pentru a putea încheia o alianţă cu Fiat în 60 de zile. Compania formată în urma reorganizării va fi controlată în proporţie de 20% de grupul italian, iar guvernul SUA şi cel al Canadei vor deţine în total 12% din acţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici