Vânzările de ceai au scăzut anul trecut în România cu 5%. Vezi care sunt ceaiurile preferate de români

Vânzările de ceai au scăzut anul trecut în România cu 5%, la 30 milioane euro, consumul de pe piaţa locală fiind unul dintre cele mai scăzute din Europa, potrivit datelor grupului de bunuri de larg consum Unilever, proprietarul mărcii Lipton.

181 afișări
Imaginea articolului Vânzările de ceai au scăzut anul trecut în România cu 5%. Vezi care sunt ceaiurile preferate de români

Vânzările de ceai au scăzut anul trecut în România cu 5%. Vezi care sunt ceaiurile preferate de români (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În ultimii ani piaţa a fost foarte dinamică, înregistrând un ritm de creştere anual de două cifre, însă în 2010 a înregistrat un uşor recul", a declarat agenţiei MEDIAFAX Daniel Bărbulescu, director de marketing al departamentului de alimente şi îngheţată pe Europa Centrală şi de Sud în cadrul Unilever.

El a adăugat că dintre segmentele pieţei vânzările de ceai negru şi de infuzii au scăzut cel mai mult la nivelul anului trecut.

"Segmentul care a crescut a fost cel al ceaiului verde, datorită percepţiei pozitive de care se bucură în rândul consumatorilor români", a spus Bărbulescu.

Reprezentantul Unilever a adăugat că românii preferă, pe lângă ceaiul verde, infuziile de fructe şi, în ultima perioadă, ceaiul alb.

În România consumul de ceai pe cap de locuitor rămâne însă foarte scăzut, în comparaţie cu alte state europene, ajungând la aproximativ trei litri pe an.

"Suntem foarte departe de ţări precum Rusia, unde se beau în medie 50 de litri de ceai /capita, sau Polonia, unde consumul pe cap de locuitor este de 70 de litri. Motivele unor diferenţe atât de mari sunt tradiţia şi obiceiurile de consum diferite, România nefiind o ţară în care consumul de ceai să fie tradiţional", a spus Bărbulescu.

El a mai arătat că vânzările Lipton "au crescut considerabil" în ultimii ani, fără să precizeze valoarea acestora. Evoluţia a fost susţinută de investiţiile în comunicare şi pentru mărirea portofoliului de produse.

Unilever, al doilea mare producător de bunuri de larg consum din lume, este prezent pe piaţa românească prin intermediul subsidiarei Unilever South Central Europe, care coordonează regiunea formată din România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia şi Republica Moldova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici