Vânzările de locuinţe din SUA au atins minimul ultimilor nouă ani şi jumătate

726 afișări
Imaginea articolului Vânzările de locuinţe din SUA au atins minimul ultimilor nouă ani şi jumătate

Vânzările de locuinţe din SUA au atins minimul ultimilor nouă ani şi jumătate

Raportul Asociaţiei Naţionale a Agenţilor Imobiliari apărut luni a indicat şi cea mai mică creştere anuală a preţurilor caselor din mai mult de opt ani. Reducerea vânzărilor de locuinţe este urmarea restricţiior din martie şi aprilie.

Economiştii consideră că migraţia spre suburbii ar putea uşura o parte din deficitul de locuinţe. Un sondaj printre constructorii de case a arătat o cerere puternică în iunie pentru locuinţe unifamiliale în suburbii.

Vânzările de locuinţe unifamiliale au scăzut cu 24,8% în mai faţă de un an în urmă, în timp ce casele multifamiliale au scăzut cu 41,4%.

Preţul mediu existent al caselor a crescut cu 2,3% în ultimul an, la 284.600 dolari în mai, cel mai redus câştig din februarie 2012.

Economiştii prognozează că investiţiile rezidenţiale vor scădea cu o rată anuală de 20% în trimestrul doi, ceea ce ar contribui la reducerea produsului intern brut cu 37,5%.

Economia s-a contractat cu 5% în primul trimestru, cea mai puternică redcuere de la Marea Recesiune 2007-2009.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici