Vânzările globale ale Coca-Cola scad cu 9% din cauza crizei

  • Coca-Cola se aşteaptă la vânzări în creştere în China
  • Pentru trimestrul III din 2020, compania raportează vânzări în scădere cu 9%
  • În China, viaţa e aproape de normalul de dinaintea crizei Covid-19
297 afișări
Imaginea articolului Vânzările globale ale Coca-Cola scad cu 9% din cauza crizei

Sursa foto: profimedia

Criza a lovit şi Coca-Cola. Vânzările globale ale companiei au scăzut cu 9% în al treilea trimestru din 2020. Chiar şi aşa, rezultatele companiei depăşesc aşteptările. Şi Coca-Cola rămâne un performer extrem de puternic. Veniturile companiei au ajuns la 8,65 miliarde de dolari.

Prognozele indicau o valoare a veniturilor de 8,36 miliarde de dolari. Gigantul American a câştigat şi 55 cenţi la tranzacţionarea acţiunilor, faţă de prognozele care indicau 46 de cenţi per acţiune. Coca-Cola îşi pune acum încrederea în China. Acolo speră să vândă mai mult.

Asta pentru că în China viaţa a revenit aproape de normal, aşa cum era înainte de virus. Să nu uităm că în timp ce economia mondială e devastată de Covid, China face miliardari pe bandă rulantă. Niciodată nu a fost atât de multă bogaţie acolo ca în 2020, arată un clasament anual.

Averea bogaţilor din China ajuns la o valoare de 4 mii de miliarde de dolari. Cam jumătate din Produsul Intern Brut al Marii Britanii. Şi peste cel al Germaniei. Şi turismul recuperează în China. Cu ocazia a opt zile naţionale libere, în China au fost înregistrate peste 637 de milioane de deplasări interne. Turismul intern a înregistrat câştiguri de peste 70 miliarde de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici