Veste bună pentru fermieri. Comisia Europeană prelungeşte termenul de depunere a cererilor de plată

Comisia Europeană a decis prelungirea cu o lună a termenului de depunere, de către fermieri, a cererilor de plăţi directe şi de anumite plăţi referitoare la dezvoltarea rurală, în contextul pandemiei de coronavirus, arată un comunicat al Executivului european, remis MEDIAFAX.

507 afișări
Imaginea articolului Veste bună pentru fermieri. Comisia Europeană prelungeşte termenul de depunere a cererilor de plată

Veste bună pentru fermieri. Comisia Europeană prelungeşte termenul de depunere a cererilor de plată

"Ca urmare a unei prime solicitări din partea autorităţilor italiene, care se confruntă cu o criză fără precedent cauzată de epidemia de coronavirus (COVID-19) şi legată de situaţia dificilă cu care se confruntă Uniunea Europeană, Comisia Europeană a decis să le permită statelor membre să acorde prelungirea cu o lună a termenului de depunere, de către fermieri, a cererilor de plăţi directe şi de anumite plăţi referitoare la dezvoltarea rurală", arată Comisia.

Această prelungire va fi posibilă pentru toţi fermierii eligibili din toate statele membre. Totuşi, rămâne la latitudinea statelor membre să decidă dacă doresc să o acorde, spune Executivul.

"Noul termen-limită pentru depunerea cererilor este 15 iunie 2020, în loc de 15 mai, oferindu-le fermierilor o mai mare flexibilitate în ceea ce priveşte completarea cererilor în această perioadă dificilă şi fără precedent", spune Comisia Europeană.

În fiecare an, fermierii europeni îşi depun cererile de sprijin pentru venit oferit în cadrul politicii agricole comune (PAC). Autorităţile naţionale prelucrează apoi cererile şi efectuează verificările necesare. Plăţile din cadrul PAC sunt apoi distribuite la nivel naţional sau regional şi sunt rambursate de Comisia Europeană din bugetul UE.

Comisia mai anunţă că pregăteşte în prezent măsurile juridice care trebuie adoptate pentru a permite o derogare de la normele actuale. Comisia Europeană lucrează pe toate fronturile pentru a sprijini statele membre care se confruntă cu COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici