Veştile bune privind vaccinul anti-COVID şi victoria lui Joe Biden au dus la o creştere importantă a burselor europene

  • Bursele europene au afişat luni căştiguri importante, în urma victoriei lui Joe Biden şi alegerile prezidenţiale din SUA şi a ştirii pozitive despre vaccinul anti-COVID venită de la Pfizer, relatează CNBC.
  • Indicele pan-european Stoxx 600 a crescut cu 4% după-amiază devreme, acţiunile companiilor de călătorii şi de agrement urcând cu până la 9%.
417 afișări
Imaginea articolului Veştile bune privind vaccinul anti-COVID şi victoria lui Joe Biden au dus la o creştere importantă a burselor europene

Veştile bune privind vaccinul anti-COVID şi victoria lui Joe Biden au dus la o creştere importantă a burselor europene

Pieţele europene vin în siajul burselor internaţionale, pe măsură ce investitorii au reacţionat la victoria democratului Joe Biden în faţa lui Donald Trump în cursa prezidenţială a SUA.

Acţiunile au primit un impuls suplimentardupă ce gigantul farmaceutic american Pfizer şi firma germană de biotehnologie BioNTech au declarat că vaccinul lor împotriva coronavirusuluia are o eficienţă de peste 90% în prevenirea Covid-19 în rândul celor fără dovezi de infecţie anterioară.

Acţiunile din Asia-Pacific au înregistrat, de asemenea, câştiguri mari luni, iar acţiunile din SUA păreau gata să intre în vârtejul post-electoral, pe măsură ce tranzacţiile futures-urile au crescut în timpul dimineţii.

Bursa de Madid afişa, la ora transmiterii ştirii, un plus de 7,25%, cea din Paris de 6,82%, la Frankfurt indicele DAX a urcat cu 5,52% iar AEX din Amsterdam cu 3,31%.

La Bucureşti indicele BET arăta o creştere de 2,45%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici