Viitorul guvern renunţă să mai elimine Consiliul de Soluţionare a Contestaţiilor pentru licitaţii

PDL şi PSD au scos din programul de guvernare prevederea referitoare la eliminarea Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), operaţiune considerată în varianta iniţială a documentului ca o soluţie pentru eficientizarea procedurilor de achiziţii publice.

28 afișări
Imaginea articolului Viitorul guvern renunţă să mai elimine Consiliul de Soluţionare a Contestaţiilor pentru licitaţii

Viitorul guvern renunţă să mai elimine Consiliul de Soluţionare a Contestaţiilor pentru licitaţii (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Varianta intermediară a programului de guvernare prevedea eficientizarea procedurilor de achiziţie publică prin impunerea unor termene mai scurte, cu "eliminarea Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor în vederea debirocratizării procedurilor de contestaţie".

Textul final al documentului menţine principiul eficientizării acestor proceduri, prin scurtarea termenelor de atribuire a contractelor de achiziţii publice, dar nu mai face nicio referire la eliminarea CNSC.

Pe pagina de internet a Consiliului se arată că înfiinţarea unei astfel de instituţii a reprezentat o condiţie asumată de România în negocierile cu Uniunea Europeană.

"De la 1 ianuarie 2007, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a obţinut statutul de persoană juridică română şi, astfel, România şi-a respectat încă un angajament asumat în procesul de aderare la structurile europene", se precizează pe pagina de internet a instituţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici