Viorica Dăncilă: Pentru dezvoltarea parteneriatului România-SUA e nevoie de cât mai multe investiţii

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, după întâlnirea de miercuri la Palatul Victoria cu delegaţia Consiliului de Afaceri Americano - Român (AMRO), condusă de Eric Stewart, că sunt necesare cât mai multe investiţii pentru dezvoltarea parteneriatului strategic între România şi SUA, a anunţat Guvernul.

165 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă: Pentru dezvoltarea parteneriatului România-SUA e nevoie de cât mai multe investiţii

Viorica Dăncilă: Pentru dezvoltarea parteneriatului România-SUA e nevoie de cât mai multe investiţii

Premierul Dăncilă a discutat, miercuri la sediul Executivului, cu delegaţia AMRO despre oportunităţile de dezvoltare a investiţiilor în România, pârghie de consolidare a cooperării dintre România şi SUA în toate domeniile circumscrise Parteneriatului Strategic, transmite Guvernul într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

”România este aliat ferm şi responsabil al Statelor Unite, iar pentru dezvoltarea cooperării în cadrul Parteneriatului Strategic este nevoie de cât mai multe investiţii”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Şeful Executivului a transmis delegaţiei americane că Guvernul este dispus să dialogheze în vederea identificării unor soluţii pentru eliminarea barierelor birocratice şi legislative, astfel încât România să ofere un cadru cât mai prietenos pentru mediul de afaceri.

Totodată, premierul a prezentat măsurile de stimulare a investiţiilor adoptate deja de Guvern, între care modificarea Legii achiziţiilor publice, a schemei de ajutor de stat pentru investiţiile cu impact major în economice, precum şi cele 21 de proiecte care vor fi realizate în parteneriat public-privat.

Reprezentanţii companiilor americane şi-au arătat interesul de a extinde investiţiile în România în industria de apărare, în domeniile medical, IT, energie, mediu şi infrastructură, potrivit sursei citate.

Preşedintele executiv al AMRO, Eric Stewart, a asigurat că reprezentanţii investitorilor americani vor susţine în continuare aderarea României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

Un alt aspect important al discuţiilor l-a reprezentat dezvoltarea cooperării în domeniul industriei de apărare. În acest context, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a menţionat relaţia privilegiată a României cu Statele Unite şi ponderea deţinută de domeniul apărării în cooperarea din cadrul Parteneriatului Strategic.

Referitor la interesul manifestat de investitorii americani din industria de apărare faţă de România, a fost subliniat interesul Guvernului de a stimula investiţiile.

”Ne dorim ca o parte cât mai mare din cota de 2% din PIB alocată apărării să se regăsească în industria naţională de apărare, prin atragerea de contracte de offset – transfer tehnologic şi cooperare industrială”, a declarat Mihai Fifor.

Din delegaţia României prezentă la întâlnirea de la Palatul Victoria au mai făcut parte ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Agriculturii, Petre Daea, ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea, şi ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici