Vlădescu avertizează miniştrii că nu va accepta transferul de bani

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a cerut membrilor Guvernului să îşi stabilească necesarul de fonduri aferente investiţiilor din primul trimestru al anului pe baza recomandărilor Finanţelor, avertizând că nu va aproba transferul ulterior de cheltuieli de capital spre un alt capitol bugetar.

17 afișări
Imaginea articolului Vlădescu avertizează miniştrii că nu va accepta transferul de bani

Vlădescu avertizează miniştrii că nu va accepta transferul de bani (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Ştiu că există şi a existat o problemă cu etapizarea acestor cheltuieli, cu trimestrializarea lor. Legea ne permite să cheltuim începând cu trimestrul unu şi vreau să îi rog pe colegii mei, chiar dacă etapizarea pe care au primit-o oficial în acest moment de la minister este alta decât cea pe care şi-o doresc, să vină să discutăm, în aşa fel încât să vedem ce trebuie să cheltuim în trimestrul unu, ca să avem şansa să implementăm investiţiile. Dacă mutăm banii în trimestrul trei sau patru, degeaba îi mutăm", a spus Vlădescu miniştrilor, în şedinţa de guvern.

El a atenţionat că nu va accepta modificări ulterioare prin transferul fondurilor de investiţii în interiorul bugetului.

"Vreau să informez că Ministerul Finanţelor nu va aproba, chiar fără legea responsabilităţii fiscale, transferul de la cheltuieli de capital către alte tipuri de cheltuieli. Deci din acest punct de vedere, uşa biroului meu este închisă, dar pentru orice alt subiect sunteţi bineveniţi", a spus Vlădescu celorlalţi miniştri.

Premierul Emil Boc a amintit că legea responsabilităţii fiscale, care ar urma să fie aplicată începând cu a doua parte a anului, interzice transferul banilor de la investiţii la orice alt capitol şi i-a anunţat pe miniştri că aşteaptă să i se prezinte o primă prezentare a obiectivelor de investiţii, programate pentru primul trimestru.

El a cerut totodată miniştrilor Finanţelor şi Muncii să constituie un comitet interiministerial care să evalueze o dată la două săptămâni, la nivel de miniştri, volumul investiţiilor atrase de România şi să identifice scheme de sprijinire a afacerilor derulate de către întreprinderile mici şi mijlocii.

Şeful Guvernului a anunţat totodată că, săptămâna viitoare, vor fi organizate şedinţe de lucru ale comitetului pentru gestionarea fondurilor comunitare şi comitetului pentru combaterea evaziunii fiscale, la care vor participa şi miniştri din fostul Cabinet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici