Vlădescu, eliberat din funcţia de secretar de stat în MEF

Sebastian Vlădescu a fost eliberat din funcţia de secretar de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor, prin decizie a premierului Călin Popescu Tăriceanu.

1 afișare
Imaginea articolului Vlădescu, eliberat din funcţia de secretar de stat în MEF

Vlădescu, eliberat din funcţia de secretar de stat în MEF

Sebastian Vlădescu a fost eliberat din funcţia de secretar de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor, prin decizie a premierului Călin Popescu Tăriceanu, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse ministeriale.

Informaţia a fost confirmată pentru MEDIAFAX de premierul Călin Popescu Tăriceanu, care a precizat că a semnat decizia de eliberare din funcţie la sfârşitul săptămânii trecute.

Sebastian Vlădescu a fost numit secretar de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor în luna aprilie, în contextul reorganizării Guvernului, după ce a ocupat funcţia de ministru al Finanţelor Publice.

El a preluat atunci postul de secretar de stat deţinut de reprezentantul PD, Bogdan Drăgoi, care se ocupa de probleme legate de trezorerie şi relaţii internaţionale.

Vlădescu a avut o poziţie diferită de ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, în ceea ce priveşte majorarea pensiilor.

Secretarul de stat a declarat, la sfârşitul lunii iunie, după ce Parlamentul a aprobat proiectul legii de majorare a pensiilor, că aceasta reprezintă un pericol pentru stabiliatea macroeconomică, întrucât înseamnă un efort bugetar de circa două miliarde de euro, bani care vor fi tăiaţi de la investiţii şi se vor regăsi direct în consum, în timp ce ministrul Vosganian a arătat că majorarea pensiilor este sustenabilă, iar finanţarea va fi asigurată de venituri suplimentare la buget, determinate de creşterea economică şi avansul salariilor.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a afirmat, în luna iunie, că Sebastian Vlădescu îşi va da demisia din funcţia de secretar de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor după ce va finaliza proiectul de la Craiova privind privatizarea Automobile.

El a precizat că a existat o discuţie referitoare la secretarul de stat, în cadrul Delegaţiei Permanente a PNL care a avut loc la sfârşitul lunii iunie, la Braşov.

Contractul pentru privatizarea Daewoo Craiova cu Ford a fost semnat în luna septembrie.

Sebastian Vlădescu a mai ocupat funcţia de secretar de stat în ianuarie 1997, când a fost numit pe acest post la Ministerul Industriilor de premierul din acea perioadă Victor Ciorbea. Opt luni mai târziu, în august 1997, Vlădescu şi-a prezentat demisia ca o asumare a răspunderii pentru includerea Romvag Caracal pe lista societăţilor care vor fi lichidate.

În ianuarie 2000, Sebastian Vlădescu, la acel moment consilier al ministrului Finanţelor Decebal Traian Remeş, l-a înlocuit în funcţia de secretar de stat la Finanţe pe Mihai Ungureanu, la decizia PNL, post pe care l-a ocupat până în decembrie 2000, când mandatul guvernamental a fost preluat de PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici