Vlădescu: România intenţionează să emită eurobonduri de 1 miliard de euro

Ministrul de Finanţe, Sebastian Vlădescu, a declarat, marţi, că România intenţionează să emită eurobonduri în valoare de 1 miliard de euro, iar termenul avut în vedere este primul trimestru.

35 afișări
Imaginea articolului Vlădescu: România intenţionează să emită eurobonduri de 1 miliard de euro

Vlădescu: România intenţionează să emită eurobonduri de 1 miliard de euro (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Răspunzând unei întrebări din partea MEDIAFAX, Vlădescu a spus că România vrea să emită euroobligaţiuni, existând un mandat de până la un miliard de euro.

El a precizat că mandatul este dat de Guvern, termenul avut în vedere fiind primul trimestru al anului.

România va emite, mai mult ca sigur, euroobligaţiuni în 2010, în sumă de 1,5 miliarde euro, operaţiune care va fi probabil un succes, în condiţiile în care statul nu se mai poate baza exclusiv pe resursa internă pentru finanţarea deficitului bugetar, declara, la jumătatea lunii decembrie, economistul-şef al BCR, Lucian Anghel.

La începutul lui septembrie 2009, Ministerul Finanţelor estima că va lansa în perioada 1 octombrie - 15 octombrie o emisiune de eurobonduri, cu o valoare cuprinsă între 500 de milioane euro şi 1,5 miliarde euro, cu o maturitate între 5 şi 10 ani.

Instituţia a selectat Deutsche Bank, EFG Eurobank şi HSBC Bank pentru intermedierea vânzării de euroobligaţiuni, dar căderea Guvernului Boc a obligat Finanţele să amâne împrumutul extern.

În noiembrie, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Bogdan Drăgoi declara că emisiunea de eurobonduri va fi lansată în 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici