Vodafone România a extins aria de acoperire a serviciilor 3G broadband

Compania Vodafone România a extins aria de acoperire a serviciilor 3G broadband, cu o viteză de transfer a datelor de până la 3,6 Mbps, în 41 de oraşe, a anunţat, joi, operatorul de telefonie mobilă.

5 afișări
Imaginea articolului Vodafone România a extins aria de acoperire a serviciilor 3G broadband

Vodafone România a extins aria de acoperire a serviciilor 3G broadband

"Ne bucurăm să oferim serviciile 3G broadband unui număr cât mai mare de clienţi Vodafone, prin extinderea reţelei într-un număr total de 41 de oraşe. (...) În acelaşi timp, anunţăm că zilele acestea am înregistrat o jumătate de milion de utilizatori 3G, ceea ce reprezintă un prag important pentru noi şi pentru piaţa serviciilor 3G din România", a declarat, într-un comunicat, directorul executiv al companiei, Liliana Solomon.

Serviciile Vodafone 3G broadband sunt bazate pe tehnologia HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access).

Cele 41 de oraşe sunt Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov, Iaşi, Constanţa, Craiova, Ploieşti, Sibiu, Oradea, Târgu-Mureş, Arad, Piteşti, Galaţi, Brăila, Satu Mare, Baia Mare, Bistriţa, Bacău, Buzău, Alba Iulia, Câmpia Turzii, Sinaia, Predeal, Azuga, Comarnic, Breaza, Buşteni, Turda, Deva, Mangalia, Eforie, Sfântu Gheorghe (judeţul Covasna), Alexandria, Tulcea, Târgovişte, Slatina, Giurgiu, Zalău, Valsui, Reşita, precum şi mai multe staţiuni de pe litoral, printre care Mamaia, Costineşti, Olimp, Neptun, Cap Aurora, Venus şi Vama Veche.

Compania a anunţat, miercuri, că va trece la o infrastructură de reţea bazată în totalitate pe protocolul Internet Protocol (IP), proces care se va încheia în aprilie 2008.

Vodafone este unul dintre principalii jucători pe piaţa locală a telefoniei mobile, cu 8,223 milioane de clienţi la finele lunii iunie.

Pe piaţa de profil mai activează Orange România - 8,572 milioane de clienţi (iunie 2007), Cosmote România - 2,216 milioane de utilizatori (iunie 2007) şi Telemobil, operatorul serviciului Zapp, cu aproximativ 500.000 de abonaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici