Vodafone România, amendată pentru trimiterea de mesaje nesolicitate

Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDC) a sancţionat operatorul Vodafone România cu amendă contravenţională de 7.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor referitoare la trimiterea de comunicări comerciale nesolicitate.

146 afișări
Imaginea articolului Vodafone România, amendată pentru trimiterea de mesaje nesolicitate

Vodafone România, amendată cu 7.000 lei (Imagine: Mediafax Foto)

În luna februarie, ANSPDC a efectuat o investigaţie la Vodafone România în urma primirii unei plângeri prin care se semnala o posibilă încălcare a dispoziţiilor Legii 677/2001, informează instituţia.

"Astfel, petentului i se transmiseseră mesaje promoţionale pe numărul de telefon mobil, deşi la încheierea contractului îşi exprimase dorinţa de a nu primi astfel de mesaje. În controlul realizat de autoritate s-a constatat că petentul îşi exercitase şi dreptul de opoziţie prevăzut de Legea 677/2001, faţă de primirea prin SMS-uri a respectivelor mesaje", precizează ANSPDC.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii Vodafone România au confirmat primirea amenzii şi plata acesteia, nedorind să comenteze sancţiunea ANSPDC.

Articolul 12 din Legea 506/2004 interzice efectuarea de comunicări comerciale prin utilizarea unor sisteme automate de operare, care nu necesită intervenţia unui operator uman prin fax ori prin poşta electronică sau prin orice altă metodă care foloseşte serviciile de comunicaţii electronice destinate publicului, fără consimţământul prealabil al destinatarului.

"În consecinţă, autoritatea a constatat săvârşirea contravenţiei de nerespectare a prevederilor referitoare la trimiterea de comunicări comerciale nesolicitate din Legea 506/2004 şi a sancţionat operatorul cu amendă contravenţională în cuantum de 7.000 lei", menţionează instituţia.

În 2007, ANSPDCP a mai sancţionat Vodafone România cu amendă în cuantum de 1.000 lei pentru săvârşirea contravenţiei de prelucrare nelegală de date personale, precum şi cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru savârşirea contravenţiei prevăzute de articolul 13 din Legea 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice.

Citeşte şi:

Vodafone a extins viteza de transfer în 527 de localităţi

Clienţii vor putea solicita operatorilor telecom deblocarea terminalelor

Competiţia pe piaţa locală a telecomunicaţiilor se va intensifica în 2009

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici