Volkswagen a lansat în România modelul Scirocco

Porsche România, importatorul mărcii Volkswagen pe piaţa locală, a lansat modelul în două volume (hatchback) Scirocco, disponibil cu două motorizări pe benzină, la preţuri cuprinse între 21.603 şi 24.808 euro, cu TVA inclus.

137 afișări
Imaginea articolului Volkswagen a lansat în România modelul Scirocco

Volkswagen a lansat în România modelul Scirocco

Ţinta de vânzări pentru Scirocco, disponibil exclusiv cu o caroserie hatchback cu trei uşi, este de 60 de unităţi în acest an şi de aproximativ 250 de unităţi în 2009, a declarat agenţiei MEDIAFAX directorul de marcă al Volkswagen, Matei Albulescu.

Motorul de bază al noului model Volkswagen dezvoltă 160 de Cai Putere dintr-o cilindree de 1.400 de centimetri cubi.

Acest motor, care poate fi cuplat exclusiv la o cutie de viteze manuală cu şase trepte, face ca maşina să atingă o viteză maximă de 218 kilometri pe oră, în condiţiile unei acceleraţii de 8 secunde de la 0 la 100 de kilometri pe oră.

Cel de-al doilea propulsor, alimentat de asemenea cu benzină, dezvoltă 200 CP dintr-o cilindree de 2.000 de centimetri cubi şi poate avea fie o cutie de viteze manuală, fie una automată, fiecare cu şase trepte.

În cazul celui de-al doilea propulsor, viteza maximă este de 235 de kilometri pe oră (233 km/h în cazul cutiei de viteze automată), iar acceleraţia de la 0 la 100 km/h se face în 7,2 secunde (7,1 secunde pentru cutia automată).

Vânzările de autoturisme Volkswagen în România au crescut cu 55,3% anul trecut, comparativ cu 2006, de la 15.004 la 23.315 unităţi.

În primele opt luni din acest an au fost livrate 14.165 automobile Volkswagen în România, cu 4,6% mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost vândute 14.861 de automobile ale mărcii.

La sfârşitul anului 2007 maşinile Volkswagen deţineau o cotă de piaţă de 7,4% în România, în timp ce după primele opt luni din 2008 marca germană deţinea 7,1% din piaţa totală de autoturisme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici