Vosganian a prezentat Guvernului o informare privind proiectul de buget pe 2008

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a prezentat în şedinţa de miercuri a Executivului, stadiul proiectului de buget pe 2008, numit de el generic "bugetul dezvoltării", întrucât conţine măsuri pentru scăderea fiscalităţii şi creşterea investiţiilor româneşti şi străine.

2 afișări
Imaginea articolului Vosganian a prezentat Guvernului o informare privind proiectul de buget pe 2008

Vosganian a prezentat Guvernului o informare privind proiectul de buget pe 2008

"El este conceput astfel încât să încurajeze investiţiile româneşti şi străine, să stimuleze absorţia fondurilor europene. Proiectul de buget continuă tendinţa de scădere a impozitelor şi contribuţiilor, simplificarea fiscalităţii pentru a stimula afacerile şi pentru a crea locuri de muncă", a declarat Vosganian.

Ministerele trebuie să elaboreze, până la 30 august, structura de cheltuieli, cu salariile, cheltuielile de capital şi cheltuielile pentru bunuri şi servicii.

Plafonul deficitului bugetului general consolidat pentru acest an este de 2,8% din PIB. Comisia Europeană a avertizat însă că deficitul va fi de 3,2% din PIB la sfârşitul anului, conform metodologiei europene, dacă nu vor fi luate măsuri.

Autorităţile de la Bucureşti au arătat că deficitul va fi menţinut sub pragul de 3% impus la nivel european prin Pactul de Stabilitate şi Dezvoltare, iar bugetul va fi rectificat în acest sens în toamna acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici