Vosganian: Nuclearelectrica va fi listată la bursă

Nuclearelectrica va fi listată la Bursa de Valori Bucureşti în prima jumătate a anului viitor, iar capitalul Transelectrica plasat pe piaţa de capital va fi majorat, a declarat, miercuri, ministrul Ecomomiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

21 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Nuclearelectrica va fi listată la bursă

Vosganian: Nuclearelectrica va fi listată la bursă în prima jumătate a anului viitor (Imagine: Mediafax Foto)

"În prima jumătate a anului viitor Nuclearelectrica va deveni o companie importantă pe bursă. Vrem să majorăm şi capitalul listat al Transelectrica", a spus Vosganian, fără să ofere detalii.

Nuclearelectrica operează singura centrală nucleară din România, cea de la Cernavodă, care funcţionează cu două grupuri nucleare cu o putere de circa 700 MW fiecare.

Compania intenţionează să construiască alte două reactoare, cu puteri similare, până în 2015, investiţie de circa patru miliarde euro.

Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei şi Finanţelor.

Transelectrica este controlată de Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF), care deţine 73,7% din acţiuni, urmat de Fondul Proprietatea, cu 13,5% din titluri.

Un pachet de 10% a fost listat la Bursă în anul 2006, iar anul trecut participaţia a crescut la 12,8% în urma acordării despăgubirilor acordate de MEF proprietarilor deposedaţi de imobile în perioada comunistă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici