Vosganian: Toate persoanele expropriate de comunişti vor fi despăgubite până la finalul mandatului

Guvernul intenţionează să-i despăgubească pe cei ale căror averi au fost confiscate de comunişti, până la sfârşitul mandatului actualului Guvern, a anunţat, duminică, la Iaşi, ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

2 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Toate persoanele expropriate de comunişti vor fi despăgubite până la finalul mandatului

Vosganian: Toate persoanele expropriate de comunişti vor fi despăgubite până la finalul mandatului

Anunţul a fost făcut în cadrul unei ceremonii în care 20 de persoane din regiunea Moldovei au primit drept despăgubiri acţiuni la societatea Transelectrica. În medie, fiecare persoană a primit acţiuni în valoare de 150.000 lei.

"Vreau să îi felicit pe aceşti oameni care au avut curajul şi viziunea să opteze pentru acţiuni la compania Transelectrica. De fapt, ei vor primi cu 47% mai mult decât suma menţionată, deoarece între timp, Transelectrica a fost listată la bursă şi, în 3 luni, şi-a sporit valoarea de piaţă cu 47%", a precizat Vosganian.

Ministrul Economiei a mai spus că despăgubiţii nu vor plăti în primul an impozit pe dividende şi nici impozit pe profit, în cazul în care se vor hotărî să vîndă acţiunile la bursă. Totuşi, în primele 6 luni, acţiunile acordate drept despăgubiri nu vor putea fi tranzacţionate la bursă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici