Westhill va realiza investiţii imobiliare de peste 500 mil. euro în România

Compania britanică Westhill Development va aloca, în următorii cinci ani, peste 500 de milioane de euro pentru realizarea de proiecte imobiliare în România, cuprinzând locuinţe, centre comerciale şi spaţii de birouri.

26 afișări
Imaginea articolului Westhill va realiza investiţii imobiliare de peste 500 mil. euro în România

Westhill va realiza investiţii imobiliare de peste 500 mil. euro în România

"Am achiziţionat deja şase hectare de teren în apropiere de Ploieşti şi negociem alte preluări în zonă pentru realizarea unui proiect rezidenţial şi a unor spaţii de birouri. De asemenea, ne uităm în zona de centru a ţării pentru terenuri în vederea construcţiei a două mall-uri", a declarat, miercuri, directorul Westhill România, Andrei Stănculescu, într-o conferinţă de lansare a unui proiect de centru comercial în Ploieşti.

El a precizat că, pentru proiectul rezidenţial şi cel de birouri, investiţiile se vor ridica la 100 milioane euro, urmând ca acestea să fie realizate în parteneriat cu investitori locali. Pentru construcţia celor două mall-uri, bugetul companiei se ridică la 200-250 milioane euro.

Westhill a lansat, miercuri al doilea proiect de centru comercial din România, la Ploieşti, după unul care va fi construit la Târgovişte. Proiectul din Ploieşti, denumit Zenith, va avea o suprafaţă închiriabilă de 58.000 metri pătraţi, construit pe un teren de zece hectare.

"Autoritatea de construcţie a fost obţinută, de asemenea am obţinut o finanţare de 100 milioane euro şi suntem în discuţii pentru selectarea constructorului. Investiţia pentru proiect va fi de 140 milioane euro", a spus Stănculescu.

El a precizat că pentru 49% din spaţiile din cadrul proiectului au fost semnate deja contracte de intenţie.

Suprafaţa mall-ului din Ploieşti ar putea fi extinsă cu încă 20.000 de metri pătraţi închiriabili, investiţia ridicându-se la circa 30 milioane euro.

Strategia companiei, care dezvoltă proiectul în parteneriat cu fondul de investiţii Lewis Charles, este de a vinde proiectul după finalizare. "Valoarea de piaţă a proiectului în acest moment este de 300 milioane euro, la un randament de 7%. Poate că în 2010-2011, după finalizare, îl vom vinde", a adăugat Stănculescu.

Mall-ul din Ploieşti va cuprinde o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi alocată unor magazine de mobilă, 1.500 pentru un supermarket, galeria comercială - peste 39.000 metri pătraţi, şi, de asemenea, aproape 13.000 metri pătraţi pentru fast-food şi petrecerea timpului liber. De asemenea, proiectul va avea 2.250 locuri de parcare. Închirierea spaţiilor este realizată de companiile King Sturge şi Cushman Wakefield.

În aprilie, King Sturge a anunţat că Westhill va investi circa 60 de milioane de euro pentru construcţia unui centru comercial în Târgovişte, cu o suprafaţă închiriabilă de circa 36.000 metri pătraţi.

Westhill Development a intrat pe piaţa românească în 2006, când a achiziţionat terenurile pentru centrele comerciale din Ploieşti şi Târgovişte. Compania are investiţii în Londra, Bucureşti şi Sofia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici