Winkler: Listarea acţiunilor Romtelecom, în partea a doua a anului 2008

Listarea acţiunilor deţinute de statul român la operatorul de telecomunicaţii Romtelecom ar putea avea loc în a doua parte a anului 2008, operaţiunea fiind condiţionată însă de situaţia de pe pieţele de capital, a declarat, joi, ministrul demisionar al Comunicaţiilor, Iuliu Winkler.

1 afișare
Imaginea articolului Winkler: Listarea acţiunilor Romtelecom, în partea a doua a anului 2008

Winkler: Listarea acţiunilor Romtelecom, în partea a doua a anului 2008

"Din discuţiile cu reprezentanţii acţionarului majoritar al Romtelecom, grupul elen OTE, şi analiza planului de afaceri al operatorului s-a constatat că a doua jumătate a anului 2008 poate fi o perioadă bună pentru listarea acţiunilor deţinute de stat, operaţiune condiţionată însă de starea pieţelor de capital", a spus Winkler.

El a adăugat că departamentul juridic al Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (MCTI) lucrează la elaborarea caietului de sarcini necesar licitaţiei pentru stabilirea consultantului juridic, care va consilia instituţia în alegerea consultantului financiar.

"Nu cred că până la finele acestui an va fi publicat anunţul prinvind depunerea ofertelor pentru consultantul juridic", a spus ministrul Comunicaţiilor.

Romtelecom este deţinut de grupul elen OTE, care controlează 54,01%, şi de statul român, prin Ministerul Comunicaţiilor, cu 45,99%.

Winkler şi-a dat demisia, săptămâna trecută, din funcţia de ministru al Comunicaţiilor, întrucât a devenit europarlamentar, iar UDMR l-a nominalizat pe Borbely Karoly pentru a prelua conducerea ministerului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici