Yahoo ar putea disponibiliza peste 1.000 de angajaţi

Yahoo! urmează să lanseze un plan de reducere a costurilor companiei care va include şi scăderea numărului de angajaţi, peste 1.000 de persoane urmând să fie disponibilizate.

19 afișări
Imaginea articolului Yahoo ar putea disponibiliza peste 1.000 de angajaţi

Yahoo ar putea disponibiliza peste 1.000 de angajaţi (Imagine: Mediafax/AFP)

Yahoo! ar putea face un anunţ privind planurile sale de reducere a costurilor în cursul zilei de marţi, când va da publicităţii rezultatele trimestriale, potrivit Wall Street Journal, citat de Brand Republic.

Dacă reducerile de personal se concretizează, va fi pentru a doua oară în acest an când Yahoo! recurge la concedieri. În ianuarie, compania a anunţat disponibilizarea a 1.000 de persoane, după scăderea profitului din toamna anului 2007. În total, Yahoo! are circa 14.000 de angajaţi.

Săptămâna trecută, acţiunile companiei au scăzut la cea mai mică valoare din ultimii cinci ani, 12,90 dolari, analiştii apreciind că există posibilitatea ca, din această cauză,joint venture-ul cu Google din domeniul publicităţii să nu se mai materializeze. La începutul anului, Microsoft a încercat să să cumpere Yahoo!, oferind 44,6 miliarde de dolari, însă oferta a fost respinsă pe motiv că subevalua compania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici