Zeci de mii de IT-işti români au plecat să lucreze în străinătate în ultimii 20 de ani. Ţările care îi plătesc cel mai bine

Un număr de 37.000 de IT-işti au plecat să lucreze în străinătate în ultimii 20 de ani, iar România are un deficit de personal în tehnologie de 15.000 de oameni anual, conform rezultatelor unui studiu realizat de platforma Loginro, comunitatea specialiştilor de tech.

2948 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de IT-işti români au plecat să lucreze în străinătate în ultimii 20 de ani. Ţările care îi plătesc cel mai bine

Zeci de mii de IT-işti români au plecat să lucreze în străinătate în ultimii 20 de ani. Ţările care îi plătesc cel mai bine

„Un sondaj pe care l-am făcut în 2020 arată că 25% dintre IT-ştii români din străinătate vor să se întoarcă în România, iar 29% au spus că ar lua în considerare să se întoarcă în România. Cei mai mulţi vor să vină din motive familiale, de dor de casă şi de prieteni. Iar aşteptările lor salariale sunt adaptate costului vieţii de aici“, a spus Ana Giurcă, managing partner la platforma Loginro, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

Spre exemplu, Elveţia este una dintre ţările care plătesc cel mai bine la nivel european, însă sunt români cu experienţă şi de 20 de ani care se întorc în ţară şi se adaptează la nivelul salarial, acceptând şi 4.000 de euro pe o poziţie managerială.

Statele Unite ale Americii şi Canada sunt ţările de destinaţie pentru specialiştii români din IT, urmate de Marea Britanie, Franţa, Spania, Germania şi chiar de ţări din Oceania şi din Orientul Mijlociu, mai relatează ZF.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici