ZF HR CONFERENCE 2012: Investiţiile Renault în România vor depăşi la sfârşitul anului două miliarde de euro

Investiţiile Renault în România vor depăşi în acest două miliarde de euro, după ce grupul francez, proprietarul Dacia, a alocat pieţei româneşti, în perioada 2000-2010, circa 1,63 miliarde de euro, a declarat, miercuri, Radu Mavrodin, director executiv resurse umane Groupe Renault România.

388 afișări
Imaginea articolului ZF HR CONFERENCE 2012: Investiţiile Renault în România vor depăşi la sfârşitul anului două miliarde de euro

ZF HR CONFERENCE 2012: Investiţiile Renault în România vor depăşi la sfârşitul anului două miliarde de euro (Imagine: Stefan Birlodeanu/Mediafax foto)

"Grupul Renault a investit foarte mulţi bani în România din anul 1999 de când a intrat pe piaţă. O schimbare majoră a avut loc în anul 2004, după lansarea Logan, proiect în care foarte puţină lume credea. Orice coleg francez trimis în România în 2004 considera acest lucru o pedeapsă şi sfârşitul carierei. Lucrurile s-au schimbat acum, toţi angajaţii din poziţii importante din grup îşi doresc să vină în România pentru a marca o etapă importantă în cariera lor", a spus Mavrodin la conferinţa "Profilul HR-ului în 2012", organizată de Ziarul Financiar.

El a arătat că în perioada 2000-2010 investiţiile Renult în România se ridică la 1,63 miliarde de euro, urmând ca la sfârşitul anului 2012 să depăşească 2 miliarde de euro.

"România este a doua ţară ca importanţă pentru grupul Renault. Grupul a contribuit cu peste 3% din PIB-ul României, având o cifră de afaceri anuală de 3 miliarde de euro pe an. Masa salarială a Groupe Renault în România este de 300 de milioane de euro pe an", a mai spus Mavrodin.

În decembrie 2011 preşedintele Traian Băsescu a declarat că Renault este una dintre cele mai stabile investiţii străine făcute în România şi a exclus relocarea producţiei în Maroc, pe viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici