COMENTARIU Lelia Munteanu: Israel - o decizie îndrăzneaţă: 650 de copii, vaccinaţi anticovid în ultimele luni

898 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Israel - o decizie îndrăzneaţă: 650 de copii, vaccinaţi anticovid în ultimele luni

În ultimele luni, în Israel, 650 de copii între 12 şi 16 ani, au fost vaccinaţi anticovid, cu aprobarea specială a Ministerului Sănătăţii de la Ierusalim. Nu sunt parte a unui studiu destinat Pfizer - care, de altfel, nu recomandă administrarea vaccinului celor sub 16 ani - ci e vorba despre  copii cu boli foarte grave, cărora covidul le-ar fi pus viaţa în pericol - cancer, insuficienţă cardiacă, respiratorie sau renală.

(La fel s-a procedat şi cu un număr de gravide, atunci când îngrijorător de multe ajunseseră în secţiile ATI cu Covid-19. Ca şi în cazul copiilor, decizia a fost luată după o examinare atentă a fiecărei situaţii, identificând demersul cu cel mai mic risc letal, iar opinia publică a înţeles situaţia).   

Anti-vacciniştii israelieni fuseseră destul de ponderaţi până astăzi. Însă în urma informaţei că au fost vaccinaţi 650 de copii, au trecut la atacuri violente, în primul rând la adresa medicilor şi în special a celor implicaţi în aprobarea acţiunii de către Ministerul Sănătăţii.

Autorităţile urmează să găsească soluţii pentru protejarea medicilor cu pricina, inclusiv dotarea lor cu gărzi de corp.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici