COMENTARIU Lelia Munteanu: Ce-mi doresc eu ţie, dulce Românie

755 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Ce-mi doresc eu ţie, dulce Românie

COMENTARIU Lelia Munteanu: Ce-mi doresc eu ţie, dulce Românie

Am primit poruncă de la Stăpânire să ne înfiorăm de patriotism. 'Nţeles, să trăiţi! Tocmai ne pătrundem de acest nobil sentiment.
 
Dăm slavă lui Dumnezeu că - după ce v-aţi tras cagulele pe faţă, de nu vi se mai vedeau decât ochii ăia de coţofene, şi aţi prădat ţara, care cum v-aţi priceput mai bine - acum, când nu mai e nimic de furat, aveţi vreme să staţi cu noi şi să ne purtaţi de grijă. Înţeleg că vedeţi România ca pe o şezătoare fără sfârşit şi aţi pohti la ceva cântece de dragoste de neam, că v-aţi dedulci la programe artistice. Cum v-ar prii: unde vedem o horă, să ne prindem şi noi în ea? Unde e rost de-o nuntă, să jucăm şi noi steagul? Unde se pune de-o cumetrie - hop şi noi? V-ar plăcea să ne ţinem cu toţii de după gât, să ne fotografiem cu telefonul? Să ne scoatem scobitoarea dintre dinţi şi să rostim câteva fraze memorabile despre mândria de a fi contemporani cu voi?
 
Dacă aţi fi avut timp să introduceţi, pe lângă tichetele de vacanţă, budismul, am fi putut trăi toţi într-un zenmanfişism. Dar, pravoslavnici cum ne ştim, ne complacem într-o contemplaţie agitată, privindu-vă cu admiraţie dormind în parlament ca viermii-n crisalidă.
 
Trăim cu voi o epocă de măreţe prăbuşiri - se umple gura noastră de lauda voastră. Aţi făcut din ţara asta o farsă reuşită. Mulţumim că ne-aţi miluit cu bilete de favoare, ca fără să dăm un ban să stăm în faţă.
 
Dacă ne mai găsiţi ceva de votat până la prezidenţiale, dacă mai măriţi reportul la loterie, dacă mai puneţi de-un festival, dacă mai băgaţi nişte tombole, vă foarte mulţumim.
 
Ce altceva să-mi mai doresc eu ţie, dulce Românie? Nu lăsa cugetul nostru să deraieze ca trenurile-n câmp. Dă-ne nouă puterea de a desăvârşi Istoria Exasperării, ca s-o agăţăm, filă cu filă, de gardul Cotrocenilor. Şi ne iartă nouă că, iubindu-te fără nădejde, nu putem întoarce şi obrazul celălalt. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici