COMENTARIU Lelia Munteanu: Chimonoul de doliu

Cel mai longeviv premier în mandat din istoria Japoniei (2006-2007; 2012-2020), personalitate influentă în cea mai importantă formaţiune politică a ţării, Partidul Liberal Democrat (la a cărui conducere s-a aflat până în urmă cu doi ani), a fost asasinat ieri, în timp ce lupta cu sabia retoricii (kuzetsu no to) într-un discurs electoral în oraşul Nara.

1285 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Chimonoul de doliu

COMENTARIU Lelia Munteanu: Chimonoul de doliu

Întreaga Japonie ar trebui să îmbrace chimonoul de doliu.

Pentru că tragedia de ieri se va vădi, după ce va trece consternarea generală, un semnal la fel de neliniştitor ca stafia prinţesei, personajul straniu din teatrul No.

Asasinarea lui Shintyo Abe - într-o ţară care (exceptând lovitura de stat eşuată, din februarie 1936) nu are experienţa atentatelor politice, dar ai cărei cetăţeni nici nu se mai deplasează pe vârfuri - creează presentimentul că altceva, încă şi mai de negândit până astăzi, ar putea să urmeze.

... Există în Ţara Soarelui Răsare un obicei străvechi: atunci când se termină construcţia unui pod, primii care îl trec trebuie să fie cei mai fericiţi oameni din comunitate.

Câţi se vor mai găsi, în viitorul apropiat, să inaugureze poduri?

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici