COMENTARIU Lelia Munteanu: Cum ar suna Nevermore din gâtlejul unei ciori?

Mereu se întâmplă aşa: în viul dimineţii, în stradă năvăleşte întâi o hoardă de mirosuri, urmată imediat de cărucioarele, tingirile, tipsiile, bidoanele vânzătorilor ambulanţi - de sugiuc, de covrigi cu susan, de şiş kebab, de pilaf, de hamsi köftesi, de castane coapte, de îngheţată cu mastic, de halva, de baclava, de păr de înger zis şi kataif, de ayran, de bragă, de salep.

654 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Cum ar suna Nevermore din gâtlejul unei ciori?

COMENTARIU Lelia Munteanu: Cum ar suna Nevermore din gâtlejul unei ciori?

Unde mai poţi reflecta liniştit? În ceainăria „La norocul chior", care deschide prima obloanele.

Problema fundamentală a politicii nu poate fi astăzi, mă gândesc, decât cum deosebim un corb de o cioară. Bătrâna care vinde seminţe pentru porumbei în Piaţa Sultanahmet, îmi explicase odată: „Ciocul nu te poate înşela. Al ciorii e alb şi aproape discret, pe când al corbului e negru şi de două ori mai mare decât propria căpăţână. Nici în zbor nu se confundă - coada ciorii e ca un evantai, a corbului ca un titirez".

Degeaba am încercat să sugerez criteriul că cioara e mai mică decât corbul. Bătrâna le-avea pe-ale ei: „Ciorile, spre deosebire de corbi, au o voce piţigăiată".

Şi-atunci am ghicit în frunzele de ceai răspunsul sub forma unei întrebări. Cum ar suna Nevermore din gâtlejul unei ciori?

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici