COMENTARIU Lelia Munteanu: Dezbaterile guvernamentale pe tema SARS Cov2 - secretizate pentru 30 de ani

„Dictatura Corona"

2108 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Dezbaterile guvernamentale pe tema SARS Cov2 - secretizate pentru 30 de ani
După modelul dezbaterilor pe teme de securitate naţională, în Israel toate dezbaterile guvernamentale referitoare la epidemia de coronavirus au fost declarate secret de stat şi arhivate, cu posibilitatea de a fi cercetate abia peste 30 de ani. (Documentele privind securitatea naţională se pot deschide după 50 de ani).
 
Calcalist (varianta israeliană a lui The Economist, editat de grupul de presă Yedioth Ahronoth), Globes (varianta israeliană a Financial Times), ziarul Haaretz şi TV 11 (unicul canal de stat) au depus o petiţie la Curtea Supremă cerând desecretizarea dezbaterilor care au împins Israelul pe drumul recesiunii.
 
În cazul în care Curtea Supremă menţine secretizarea, nici o comisie de anchetă nu va mai putea ajunge la adevăr.
 
(Ideea nu poate fi decât rodul diabolicei imaginaţii politice a premierului  Netanyahu).   
 
Demersul - fără precedent în lumea democrată - ilustrează strălucit ceea ce  gânditorul israelian Yuval Noah Harari numea „Dictatura Corona".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici