COMENTARIU Lelia Munteanu: „Evreii i-au învins pe israelieni”

Conform exit poll-ului şi după numărarea a 87 la sută din voturi, e cert: la Ierusalim se vor instala, în urma scrutinului de ieri, cel mai de extremă dreapta Knesset (Parlament) şi cel mai de extremă dreapta Guvern din istoria de 74 de ani a Israelului.

3230 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu:  „Evreii i-au învins pe israelieni”

COMENTARIU Lelia Munteanu: „Evreii i-au învins pe israelieni”

Să fie acesta motivul pentru care preşedintele Statelor Unite n-a sunat încă să-l felicite pe Benjamin Netanyahu, liderul Likud, partidul în jurul căruia se formează coaliţia? A trecut aproape o zi, e 20.10 (ora Israelului şi a României), iar la alegerile precedente Joe Biden îl felicitase pe Yair Lapid la două ceasuri după exit-poll.

Un vechi şi respectat comentator politic, Iacov Ahimeir a invocat cuvintele lui Shimon Peres, rostite în 1996, după primele alegerile de la asasinarea lui Yitzhak Rabin, ca o remarcă la victoria lui Netanyahu: „Evreii i-au învins pe israelieni”. Lucrurile par a sta la fel şi acum, când Regele Bibi a strâns în jurul său exclusiv partide ultrareligioase.

Discursul lui Netanyahu de aseară, după exit poll, a fost unul cât se poate de moderat, adresat nu doar conaţionalilor săi, ci şi mediilor politice internaţionale, îngrijorate de rezultat. Sub fotografia pe care a postat-o pe Facebook (alături de soţia sa, Sara) stă scris „Netanyhu: Sunt în pragul unei victorii mari. Voi forma un guvern naţional, care o să aibă grijă de toată lumea”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici