COMENTARIU Lelia Munteanu: Foamea şi poveştile

Saadi din Shiraz a fost un geniu peripatetic al secolului al XIII-lea. Opera lui, strânsă în două volume – Bustan (Livada) şi Gulistan (Grădina de trandafiri) – stă la temelia literaturii persane.

616 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Foamea şi poveştile

Călătorind, le-a văzut pe toate: frigul timpuriu, năpârcile de Sagistan, pădurile de tamarisc în flăcări, Valea Uimirii.

Odată, într-un caravanserai, a ascultat această istorie, povestită poate de fantoma acelui beduin care, întrebat despre tribul lui, l-a cuprins în două cuvinte: „foamea şi poveştile".

... O vulpe alerga printre dune, înfricoşată de moarte. Abia a oprit-o un scorpion:

- Unde fugi, surioară?

- Sunt vânate cămilele şi aruncate în temniţe!

- Opreşte-te, năuco, tu nu eşti cămilă!

- Nu ştii pe ce lume trăieşti, scorpionule! Dacă vreun intrigant s-ar apuca să declare că sunt cămilă, cine crezi că s-ar osteni să mă pună în libertate?

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici