COMENTARIU Lelia Munteanu: GO

L-a jucat uzurpatorul Cao Cao - un maestru - ca să-şi trateze depresia. L-a jucat împăratul Guang Yi, uitând complet de treburile statului. L-au jucat Cei Şapte Înţelepţi din Crângul de Bambus.

872 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: GO

L-a jucat un om din Shangdu, chiar şi după moarte. Fiindcă nu şi-a găsit un partener în iad, a coborât într-o noapte pe pământ şi a găsit un vieţuitor cu care să se aşeze la masa de weiqi (go, cum îi spun japonezii). Prins de magia strategiei, strigoiul n-a băgat de seamă când a răsărit soarele, iar gealaţii din gărzile iadului l-au prins şi l-au azvârlit înapoi, fără a-i mai da şansa de a se reîncarna. Strigoiul din Shangdu a iubit atât de mult jocul, încât şi-a sacrificat vieţile viitoare pentru el. Un poem închinat nebuniei lui se termină astfel: „Destinul său a fost decis înainte de a fi decisă soarta partidei".

L-a jucat şi un tăietor de lemne din Muntele Ranka, cu nişte zâne din partea locului - o partidă de o sută de ani. Când s-a ridicat de la masă şi a vrut să îşi pună toporul pe spinare, a observat că ruginise, iar când a coborât în sat n-a mai recunoscut pe nimeni.

181 de piese negre, 180 de piese albe şi o reţea de pătrăţele cu 360 (zilele calendarului lunar) plus unul – 361 puncte de intersecţie, în care construieşti teritorii, încercuieşti teritorii adverse, capturezi şi eşti capturat, cu condiţia să-ţi ţii adversarul în viaţă.

... Încep acum partida cu tine, pe lângă noi vor vâjâi anotimpuri, în jurul nostru se vor prăbuşi şi se vor ridica imperii, ochii noştri se vor îngusta de concentrare, minţile noastre vor deveni două heleştee în care Cel de Sus va arunca pietricele colorate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici