COMENTARIU Lelia Munteanu: În văzduhul adâncurilor

760 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: În văzduhul adâncurilor

COMENTARIU Lelia Munteanu: În văzduhul adâncurilor

Am fost acolo.

Pot să vă fiu ghid.

Închideţi ochii şi concentraţi-vă... Aţi plonjat în Marmara. E mai cald decât în troposferă. Miroase a descumpănire. Ocoliţi plasele pescarilor, nu provocaţi prădătorii, nu ascultaţi cântecul baracudelor.

Vă cuprinde răul de adâncime... o ameţeală în care durere şi plăcere se  împletesc cu furia. Vă loviţi ca nişte orbeţi de obstacole moi: alege? peşti? înecaţi? pavilioane de epave?

V-aţi pierdut simţul orientării şi, printre stelele de mare, vă simţiţi în adâncuri ca în văzduh.

Plutiţi agăţaţi de glasul meu. Cuvintele îşi pierd sensul, umplute cu talaşul literelor ca nişte păsările împăiate.

În scoica urechii auziţi încă preceptul otoman niciodată de nimeni urmat: indiferent cât de mult ai mers pe un drum greşit, întoarce-te.

E prea târziu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici