COMENTARIU Lelia Munteanu: Iohannis - Om tare!

Păstraţi-vă opimismul, noul coronavirus “se întinde pe o perioadă necunoscută, dar al cărei final îl putem stabili tot noi”.

1358 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Iohannis - Om tare!

COMENTARIU Lelia Munteanu: Iohannis - Om tare!

L-am aşteptat pe preşedintele Iohannis la declaraţii, ca tibetanii pe un Guru Rinpoche (“Învăţător Preţios”).

De sâmbătă nu fac altceva decât să repet mantra pe care ne-a dat-o în faţa spitalului de corturi de la Otopeni:”Suntem pregătiţi”. Astăzi aştept una nouă.

Şi Dalai Lama (foto) le-a dat budiştilor săi Tara Mantra, încă de la sfârşitul luiianuarie, pentru vreme de coronavirus: “Om tare tuttare ture soha”. În limba păsării Jolmo (tărcata care zboară la înălţimi ameţitoare), “om” nu înseamnă ceea ce ne închipuim, ci e un sunet sacru care consacră esenţa ultimă a realităţii, mama cunoaşterii. “Tare” simbolizează eliberarea de samsara, “tuttare” – eliberarea de cele opt spaime (abia a şaptea e spaima de captivitate).

La ora 14, Guru Rinpoche ne-a dat de la Cotroceni noua mantră: “Să ne străduim mai mult, mai bine”. 

Aseară, ministrul Afacerilor Dinlăuntru şi preşedintele Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă - personajul acela care iese la declaraţii după apus (ieri îşi trăsese o jachetă de pilot cu două numere mai mare) şi care silabiseşte Ordonanţe Militare - ne îmbărbătase puternic: noul coronavirus “se întinde pe o perioadă necunoscută, dar al cărei final îl putem stabili tot noi”. 

Până primim următoarea mantră, “să ne străduim mai mult, mai bine”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici