COMENTARIU Lelia Munteanu. Israel: „A salva vieţi, menţinând rutina vieţii”

Prima zi de administrare a celei de a treia doze de Pfizer persoanelor de peste 60 de ani (cu minimum cinci luni de la rapel) - un succes neaşteptat în Israel. S-au vaccinat 20.000 şi alţi 180.000 s-au programat deja. Noul preşedinte al ţării, Isaac Herzog (61 de ani), a făcut a treia doză încă de vineri (foto).

1719 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu. Israel: „A salva vieţi, menţinând rutina vieţii”

În cotidianul Yedioth Ahronoth, Adir Yanko explică strategia premierului Naftali Bennett, sintetizată într-o frază: „A salva vieţi, menţinând rutina vieţii”. Bennett a decis că necesitatea unui eventual lockdown nu va fi stabilită de numărul pozitivilor şi nici de numărul bolnavilor în stare gravă, ci de aglomeraţia din spitale. Dacă, în urma deciziei de a administra a treia doză de vaccin, rata îmbolnăvirilor va scădea, va fi meritul prim ministrului. Dar, dacă spitalele vor fi în pericol de a nu face faţă situaţiei, Bennett va trebui să dea socoteală.

Rezultă că august e, în Israel, luna decisivă. 

În ideea că rata imunităţii de turmă contribuie la limitarea infectărilor, Naftali Bennett mizează pe două lucruri: numărul vaccinărilor la copiii între 12 şi 15 ani va creşte în perspectiva deschiderii anului şcolar la 1 septembrie, iar vârstnicii vor accepta a treia doză, cu entuziasmul cu care le-au acceptat pe primele două. Dacă aşa vor sta lucrurile, rata îmbolnăvirilor va scădea şi va putea fi asigurată continuitatea rutinei zilnice, esenţială pentru economie.

Şansele de reuşită ale guvernului de la Ierusalim par a fi bune, dacă adăugăm şi informaţia apărută în acelaşi cotidian conform căreia din studiile făcute de compania Pfizer - ce-i drept doar pe tulpina Alpha, nu  şi pe celelalte dezvoltate ulterior, inclusiv Delta - rezultă că a treia doză măreşte numărul de anticorpi de 5 până la 10 ori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici