COMENTARIU Lelia Munteanu: Israel. Campanie împotriva părinţilor care organizează pentru copii petreceri de contaminare cu Covid-19

Nu e un zvon: compania Pfizer, probabil şi altele, lucrează la un vaccin destinat copiilor de la 5 la 11 ani, iar estimările sunt că până spre sfârşitul lui decembrie va fi gata.

2731 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Israel. Campanie împotriva părinţilor care organizează pentru copii petreceri de contaminare cu Covid-19
De ce e nevoie să fie vaccinaţi şi copiii sub 12 ani? Caut răspunsul în studiile date publicităţii de cercetătorii israelieni.
E adevărat că, de obicei, copii fac o formă uşoară de covid. Procentul de îmbolnăvire e mic, însă - chiar aşa mic cum e - ajung în spitale, ba chiar la ATI.  (“De obicei” e sintagma-cheie). 
 
Îngrijorarea cea mare e că în jur de 11 la sută dintre copiii care au făcut covid şi s-au însănătoşit dezvoltă, după câteva săptămâni, ceea ce se cheamă “long covid”: pe lângă o stare de oboseală, dureri de cap, afecţiuni respiratorii, apar inclusiv probleme de dezvoltare cognitivă. În plus, aproximativ 0.5 la sută dintre copiii care s-au vindecat de covid dezvoltă sindroame gen Kawasaki sau PIMS, fenomente sistemice de boli inflamatorii şi auto-imune, care le pun viaţa în pericol. 
 
În Israel e în plină desfăşurare o campanie de combatere a ultimei idei trăznite a unor părinţi, exasperaţi deja de atâtea carantine. Regulile impuse de autorităţile de la Ierusalim conduc la situaţia că orice copil depistat pozitiv la grădiniţă sau la şcoală bagă toată clasa în carantină şi pe unul dintre părinţi care trebuie să-i supravegheze la domiciliu. Astfel că mulţi părinţi (ignoranţi sau iresponsabili, ori şi una şi alta) organizează pentru cei mici petreceri de contaminare, dorind să termine o dată pentru totdeauna cu problema Covid-19, fiindcă - precum adulţii -  copii trecuţi prin boală nu mai trebuie să intre în carantină după contactul cu un pozitiv.  
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici