COMENTARIU Lelia Munteanu: La ospăţul cuvintelor. Jocurind

635 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: La ospăţul cuvintelor. Jocurind

COMENTARIU Lelia Munteanu: La ospăţul cuvintelor. Jocurind

O presimţire? Şi asta. Mereu ceva care ne întoarce din drum prea târziu.

Chiar dacă ar fi fost doar născocitorul acestui cuvânt, Miron Costin (foto - imaginea datează evident, de când mai avea capul pe umeri) ar fi ajuns până la noi, cale de 333 de ani, călare pe aripile lui. 

Cuvântul e atât de plin de sine ca de aer cald încât levitează: JOCUREŞTE.

Jocurirea nu e o joacă, dar nici până la capăt bătaie de joc.

În „Viaţa lumii”, norocul jocureşte împărăţii şi sulete. Le poartă ca pe  fire de nisip. Pe el însuşi l-a jocurit, când a căzut sub sabia călăului dintr-o toană a lui Constantin Vodă (tatăl mai cunoscutului Dimitrie Cantemir).

Ce mai jocurire, să ţi se despartă capul plin de gânduri de trup! Cum va fi fost în acel decembrie 1691? De sub securea călăului va fi fâlfâit un stol de cugetări însângerate

Jocurim cu norocul – care pe care. Însă cea mai zburdată jocurire e că, oriunde am fugi, dăm tot de noi înşine.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici