COMENTARIU Lelia Munteanu: Nu pot rata Nobelul pentru Economie

Cum băgăm bani în infrastructură? Direct.

275 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Nu pot rata Nobelul pentru Economie

COMENTARIU Lelia Munteanu: Nu pot rata Nobelul pentru Economie

Exemplu: pentru autostrăzi întindem un covor asfaltic din bancnote de 50 de euro. Faţă de cât costă acum kilometrul, oricum ieşim mai ieftin. Câteva calcule bine simţite: înmulţim 140 cu 77, dimensiunile bancnotei. Ne dă în milimetri, transformăm în metri. Vedem cât intră pe kilometrul pătrat: 92.764.378,478 bucăţi. Înmulţim cu 50, ne dă preţul final: 4.638.218.923,933.

Nu vă pripiţi: e mai puţin decât ne costă acum. De ce? Pentru că băgăm drumurile astfel căptuşite în Buget. Dar nu la "Cheltuieli", ci la capitolul "Venituri". Cu cât credeţi că scade deficitul? Cu peste 50 la sută!

Şi, ca să mai facem o economie, pe banda de urgenţă aşternem bancnote de 20. În refugii - de 10. Podurile le facem cu yeni, ca să arate mai bine.

Pe drumurile de ţară scoatem pietrişul şi împrăştiem monezi de 10, 20 şi 50 de cenţi. Schimbăm sloganul Romaniei. Zicem: "Romania, the land of change".
Avem o singură problemă. Dacă cumva se deteriorează, cei de la Drumuri sunt în stare să toarne plombele din lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici